-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Airberlin groep neemt eerste A320 met sharklets in dienst

HAMBURG - De Airberlin groep, na Lufthansa de grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland, heeft de hand gelegd op de eerste A320 voorzien van brandstofbesparende sharklets. Het toestel is bestemd voor de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Niki. Het toestel is tevens voorzien van de nieuwe bedrijfskleuren. Hiermee komt langzamerhand een einde aan het Niki kleurenschema. De nieuwe kleuren zijn gelijk aan dat van Air Berlin. Wel blijft de naam Niki gehandhaafd. De Airberlin groep ontvangt nog dertien toestellen met sharklets. Deze zullen de oudere A320s vervangen.

De 2,4 meter hoge sharklets zorgen voor een brandstofbesparing van ongeveer 4%. Dit resulteert in een 450 kg hoger startgewicht of 100 kilometer groter vliegbereik. De sharklets worden door Airbus als optie aangeboden voor de A320. De nieuwe A320NEO zal standaard voorzien worden van sharklets.

Airberlin/Niki is niet de eerste luchtvaartmaatschappij met sharklets. Het Indiase Indigo, het Colombiaanse Avianca, Lufthansa en nog enkele maatschappijen gingen Niki al voor.

Foto: Airbus.com

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy