-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kuwait interesse in Boeing C-17 Globemaster

KUWAIT / WASHINGTON DC - Het leger van Koeweit heeft interesse getoond in het kopen van één Boeing C-17 Globemaster III. Dit meldt het Amerikaanse ministerie van defensie. Het Amerikaanse ministerie van defensie oordeelt over de verkoop van militaire producten aan het buitenland. Als de bestelling wordt goedgekeurd, zal dit leiden tot een order met een waarde van ongeveer $371 miljoen. Dit omvat naast één C-17 ook een raketwaarschuwingssysteem, het opleiden en trainen van personeel, vier motoren, reparatiekosten en reserve onderdelen en het overvliegen van de Verenigde Staten naar Koeweit.

Het land heeft momenteel nog geen C-17 in haar vloot. 

De C-17 is een groot vrachtvliegtuig met STOL-eigenschappen. Het vliegtuig maakte de eerste vlucht in 1991 en momenteel vliegen er ongeveer 250 rond; voornamelijk voor de Amerikaanse Luchtmacht. Daarnaast vliegen ook Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australie, India, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten met de Globemaster.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy