-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Abelag Aviation

(c) Ruud Bouwknegt - Abelag Aviation
(C) Ruud Bouwknegt
 
ICAO / IATA-code
AAB / W9
Callsign
ABG
Land
Belgie Belgie
Opgericht
1964

Bezoek website  

Abelag Aviation is een Belgische luchtvaartmaatschappij die gespecialiseerd is in zaken-, taxi- en VIP-vluchten. De naam Abelag is een samenvoeging van Association belge d’Aviation Générale. De luchtvaartmaatschappij is in 1964 opgericht en begon in 1969 met taxi- en zakenvluchten vanuit Brussels Zaventem uit te voeren. Abelag Aviation werd opgenomen in de Westlink Group. Verschillende kleine luchtvaartmaatschappij werden aan deze groep toegevoegd. In 2000 werd een holding opgericht onder de naam Abelag Group, waarmee de naam Westlink Group verdween. Alle maatschappijen die bij Westlink Group zaten werden onderdeel van Abelag Group.

In 2002 begon Abelag met vluchten uit te voeren vanaf Antwerpen. Ook werden ze in dit jaar de grootse zakenluchtvaartmaatschappij van de Benelux. In 2008 werd Abelag Technics opgericht dat de onderhoudt aan haar vloot uitvoert. In 2011 vestigde Abelag Aviation zich in Nederland: op Eindhoven Airport werd Abelag Aviation N.V. opgericht.

Huidige vloot
Beechcraft 200 Super King Air

Cessna Citation 525

Cessna Citation 550 Citation Bravo

Dassault Falcon 2000

Dassault Falcon 7X

Learjet 45

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy