-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Aigle Azur

Airbus A320 Aigle Azur (C) Ruud Bouwknegt
(C) Ruud Bouwknegt
 
ICAO / IATA-code
AAF / Zi
Callsign
Aigle Azur
Land
Frankrijk Frankrijk
Opgericht
1946

Bezoek website  

Société Aigle Azur Transports Aériens of ook wel Aigle Azur is een luchtvaartmaatschappij uit Frankrijk met haar hoofdkantoor in de Franse hoofdstad Parijs. Deze maatschappij vliegt naar tientallen bestemmingen in Frankrijk, Algerije, Marokko, Tunesië, Mali en Portugal.

In April 1946 stichtte Fransman Sylvain Floirat de oorspronkelijke Aigle Azur op wat in die tijd Lucas Aigle Azur heette. Dit was de eerste onafhankelijk luchtvaartmaatschappij in Frankrijk. Tussen 1946 en 1955 exploiteerde er een Douglas DC-3 bij de maatschappij. De eerste jaren werden er veel binnenlandse vluchten gevlogen en rond 1950 ging Lucas Aigle Azur zich meer richten op de Afrikaanse bestemmingen. Het ging steeds beter met de maatschappij en GOFAST en Lucas Aigle Azur gingen samenwerken. Uiteindelijk is er in mei 2001 besloten om de naam van de maatschappij in Aigle Azur te veranderen. De maatschappij bleef het goed doen in de aandelen en Aigle Azur besloot om de vloot aanzienlijk te moderniseren. In december 2012 kreeg de Franse maatschappij een prijs voor het beste cabinepersoneel.

Huidige vloot
Airbus A319

Airbus A320

Airbus A321

Airbus A330-200

Historische vloot
Boeing 737-300

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy