-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Aegean Airlines

Aegean Airlines Ruud Bouwknegt
(C) Ruud Bouwknegt
 
Lid van Star Alliance sinds 30 juni 2010.
ICAO / IATA-code
AEE / A3
Callsign
Aegean
Land
Griekenland Griekenland
Opgericht
1987

Bezoek website  Bezoek Facebookpagina  Bezoek Twitterpagina

Aegean Airlines is een Griekse luchtvaartmaatschappij met als thuisbasis Athene. Het is één van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Griekenland. De maatschappij is in 1987 door Antonis en Nikolaos Simigdalas opgericht onder de naam Aegean Aviation. Aegean Aviation werd opgericht voor VIP en zakelijke vluchten, evenals ambulancevluchten. In 1994 voerde Aegean Airlines over de gehele wereld VIP-vluchten uit met de Learjet. Eind mei 1999 begon Aegean Aviation met het uitvoeren van commerciële vluchten en werd besloten de naam te verandere in Aegean Airlines. In mei van dat jaar werd de eerste lijnvlucht uitgevoerd met een Avro RJ100. In december volgde er al een grote overname van Air Greece en later in, april 2001, nog een fusie met Cronus Airlines, waarna ze een tijdje onder de naam Aegean Cronus Airlines vlogen.

In februari 2010 werd voorgesteld om Aegean Airlines en Olympic Air samen te laten gaan. Aegean Airlines stopt dan met bestaan en alle vliegtuigen krijgen dan de kleuren, naam en logo van Olympic Air. In juni 2010 werd Aegean Airlines lid van de Star Alliance. De bedoeling was dat de samengevoegde maatschappijen lid zouden worden van de Star Alliance hoewel Olympic Air al banden had met de SkyTeam luchtvaartalliantie. Op 26 januari 2011 blokkeerde de Europese Commissie de fusie van Aegean Airlines en Olympic Air. De reden hiervoor was dat als de fusie was doorgegaan, dat het nieuwe Olympic Air 90% van de Griekse luchtvaartmarkt in handen zou hebben en hiermee dus nagenoeg een monopoly positie had.

Huidige vloot
Airbus A320

Airbus A321

Historische vloot
Airbus A319

ATR-72

Boeing 737-300

Boeing 737-400

British Aerospace Avro RJ-100

Gerelateerde onderwerpen

Aegean Airlines terug naar Nederland

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy