-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Aer Arann

Aer Arann Ruud Bouwknegt
(C) Ruud Bouwknegt
 
ICAO / IATA-code
REA / RE
Callsign
Aer Arann
Land
Ierland Ierland
Opgericht
1970

Bezoek website  

Aer Arann is een regionale maatschappij van Ierland met als thuisbasis Dulbin. Opgericht in 1970 als eilandhopper tussen Galway en de Aran Eilanden (westkust van Ierland), vliegt het tegenwoordig vanuit Ierland naar de Isle of Man, Noord-Ierland en Frankrijk. Het routenetwerk bleef tot 1994 beperkt, maar vanaf 1994 is het netwerk gegroeid. In 1998 kwam de route Dublin - Donegal en Dublin - Sligo erbij, gevolgt door de route naar Jersey in 2002. In 2004 werden de routes naar Lorient en Nantes geopend. In 2008 begon Aer Arann met een lijndienst tussen Amsterdam en Dublin (alleen in de zomermaanden) maar deze werd in januarie 2009 stopgezet.

Het huidige kleurenschema van Aer Arann komt uit 2007 en werd geïnspireerd door de Keltische ringen, in de kleuren van Aer Arann en met zilver en goud. Het voormalige kleurenschema was vooral wit met twee blauwen lijnen en het logo en website op de romp.

In february 2010 kondigde Aer Lingus aan om met Aer Arann een dochtermaatschappij op te richten, genaamd Aer Lingus Regional. Deze vluchten zouden worden uitgevoerd door Aer Arann, maar een deel van de opbrengst zou naar Aer Lingus gaan. Door het opgerichten van Aer Lingus Regional hoeft Aer Lingus geen extra vliegtuigen aan te schaffen om zo zijn netwerk uit te breiden. Een ander voordeel is dat Aer Lingus nu op vliegvelden kan komen waar de Airbus A320/A321 niet kunnen komen.

Huidige vloot
ATR-42

ATR-72

Historische vloot
British Aerospace BAe-146

Britten-Norman BN-2 Islander

Dornier 328

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy