-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Air Koryo

Tupolev Tu-204 Air Koryo (C) Wim Callaert
(C) Wim Callaert
 
Air Koryo staat op de zwarte lijst.
ICAO / IATA-code
KOR / JS
Callsign
Air Koryo
Land
Noord-Korea Noord-Korea
Opgericht
1950

Bezoek website  

Air Koryo werd in 1950 opgericht als SOKAO om de hoofdstad van Noord-Korea Pyongyang te verbinden met Moskou. Tijdens de Koreaanse oorlog tussen 1950 en juli 1953 werd deze route geschrapt. In 1955 startte SOKAO weer met het uitvoeren van vluchten en werd de naam geweizigd naar Air Koryo. In de jaren ’60 bestond de vloot uitsluitend uit Sovjet vliegtuigen zoals de Lisunov Li-2, Antonov An-2 en Ilyushin Il-18. In 1975 betrad Air Koryo het straaltijdperk met de intrede van de eerste Tupolev Tu-154, later gevolgd door de Tu-134 en de Antonov An-24. Deze laatste werd gebruikt voor binnenlandse vluchten.

Toen in 1982 de Ilyushin Il-62 aan de vloot werd toegevoegd, was het voor de eerste keer mogelijk om non-stop vluchten aan te bieden tussen Pyongyang en Moskou. Met de intrede van de Tupolev Tu-204 vanaf 2000 werden nieuwe routes geopend naar China. Met dit toestel is het voor Air Koryo mogelijk om rechtstreeks naar Europa te vliegen. Om toch enigszins met de tijd mee te gaan, zijn aan boord LCD-schermen aangebracht waarop passagiers films kunnen kijken. Dit vliegtuig is de enige uit Air Koryo haar vloot, dat aan alle eisen voldoet die worden gesteld.

De vloot is verouderd maar de luchtvaartmaatschappij is bezig deze te moderniseren. Echter door het kernprogramma van het Communistische Noord-Korea, is het niet mogelijk Westerse vliegtuigen aan te schaffen. Het is hierom genoodzaakt Russische vliegtuigen aan te schaffen. De luchtvaartmaatschappij en de autoriteiten onderhandelen een order voor mogelijk extra Tupolev Tu-204s en Sukhoi Superjets. Wel krijgt de luchtvaartmaatschappij binnenkort de eerste Antonov An-148. In 2012 lanceerde Air Koryo haar website en online booking systeem.

Huidige vloot
Antonov An-148

Ilyushin Il-18

Ilyushin Il-62

Ilyushin Il-76

Tupolev Tu-134

Tupolev Tu-154

Tupolev Tu-204

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy