-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Air Asia

Airbus A320 Air Asia
(C) Poth
 
Logo
Opgericht op
1993
Opgericht door

Air Asia

Website
www.airasia.com

Geschiedenis

Air Asia is een groep opgericht door Tony Fernandez met maatschappij Air Asia uit Maleisië. In de loop der jaren heeft dit bedrijf haar aanwezigheid in zuid-oost Azie flink uitgebreid met luchtvaartmaatschappijen in onder andere de Filipijnen, Indonesie, Thailand en Japan. Het is een van de snelstgroeiende merken in de luchtvaart en heeft twee duidelijke groepen: relatief korte vluchten tot 3 uur (Air Asia merk) en langere vluchten (Air Asia X merk). Alle bedrijven opereren dezelfde vliegtuigtypes waardoor onderhoud aanzienlijk wordt vereenvoudigd. 

Ook de komende jaren zullen er nog een aantal ondernemingen bij komen en zal de aanwezigheid flink worden vergroot met de introductie van goedkope vluchten naar Europa. Hiervoor heeft Air Asia een order geplaatst bij vliegtuigbouwer Airbus voor de levering van een tiental A350s en 55 A330NEOs. Daarnaast worden ook nog ruim 20 'gewone'  A330-300s geleverd die maximaal 377 passagiers kunnen vervoeren. 

Voor de korte afstand maken de luhtvaartmaatschappijen gebruik van de Airbus A320, waarvan ruim 300 zijn besteld. Ook de nieuwe A320NEO, voorzien van een nieuw type motor en sharklets voor een lager brandstofverbruik, heeft de aandacht getrokken van het hoofdkantoor. Airbus zal via verschillende orders uiteindelijk ruim 300 van deze toestellen mogen leveren aan alle Air Asia bedrijven. Hierdoor is dit bedrijf de komende jaren verzekerd van ongekende groei en een van de jongste vloten van de wereld. 

Bedrijfsinformatie

Aantal luchtvaartmaatschappijen
9
Aantal vliegtuigen
±200
Aantal landen
±25
Aantal bestemmingen
+150
Dagelijkse vluchten
onbekend
Aantal lounges
geen
Aantal passagiers
±14 miljoen

Leden

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst Jaar van toetreding Dochtermaatschappij van
AirAsia Maleisie 1993
AirAsia India India 2012
AirAsia X Maleisie 2007
AirAsia Zest Filipijnen 2013Philippines AirAsia
Indonesia AirAsia Indonesie 2005
Thai AirAsia Thailand 2007

Deze lijst is nog niet compleet en wordt binnenkort aangevuld.

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy