-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lion Air Group

Boeing 737-900ER Lion Airlines - (C) Wim Callaert

(C) Wim Callaert

 
Logo
Opgericht in
2000
Opgericht door

Lion Air

Website
www.lionair.co.id

Geschiedenis

De Lion Air group is bedrijf dat een een aantal luchtvaartmaatschappijen uit Zuid-Oost Azie in beheer heeft. Het begon allemaal met de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air dat in korte tijd uitgroeide tot een belangrijke speler voor Indonesie. Het wist in een relatief korte tijd een sterke aanwezigheid en netwerk van bestemmingen in het binnen- en buitenland op te bouwen en ging hiermee de concurrentie aan met Garuda Indonesia. In 2012 werd in Maleisie een maatschappij opgericht door deze groep: Malindo Air. Daarnaast zijn er nog twee Indonesische maatschappijen actief binnen deze groep, te weten Batik Air en Wings Air. Een vijfde luchtvaartmaatschappij is gevestigd in Thailand en opereert onder de naam Thai Lion Air. 

Het doel van deze groep is het aanbieden van een groot aantal luchtverbindingen naar zowel binnen- als buitenland voor betaalbare prijzen. Alle luchtvaartmaatschappijen, vliegen met een variatie van ATR-72s, Boeing 737-800s en grotere 737-900ERs. Batik Air was de eerste maatschappij die de Airbus A320 in ontvangst nam. De groep heeft een grote bestelling geplaatst voor ruim 200 van deze vliegtuigen, zowel huidige A320s als A320NEOs om ook de komende jaren verzekerd te zijn van een forse groei. Ook is een grote order van dezelfde omvang bij Boeing geplaatst voor de levering van 737s en 737MAXs. Net als concurrent Air Asia verwacht ook Lion Air de komende jaren meer ondernemingen in verschillende landen op te zetten. Lion Air zelf staat echter op de Europese Zwarte Lijst vanwege een reeks incidenten en er wordt getwijfeld over de vliegveiligheid bij deze maatschappij. De overige maatschappijen binnen deze groep staan echter niet op deze lijst.

Bedrijfsinformatie

Aantal luchtvaartmaatschappijen
5
Aantal vliegtuigen
±100
Aantal landen
±21
Aantal bestemmingen
+120
Dagelijkse vluchten
onbekend
Aantal lounges
geen
Aantal passagiers
±onbekend

Leden

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst Jaar van toetreding Dochtermaatschappij van
Batik Air Indonesie 2013
Lion Air Indonesie 2000
Malindo Air Maleisie 2012

Deze lijst is nog niet compleet en wordt binnenkort aangevuld.

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy