-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De oprichting van Boeing Aircraft Company

15 juli 1915

Het bedrijf werd op 15 juli 1916 door William Boeing opgericht en bouwde destijds watervliegtuigen. William richtte in 1927 een maatschappij op die Boeing Air Transport heette en deze fuseerde in 1928 met Pacific Air Transport. Deze maatschappij ging United Aircraft and Transport Corporation heten. Omdat het bedrijf te groot werd, werd deze opgedeeld in drie├źn: Boeing Airplane Company, United Airlines en United Aircraft Corporation.

Boeing sloot al contracten met maatschappijen voordat het een vliegtuig ging ontwikkelen. Zo ook met Pan Am in 1938 voor de B314 Clipper. In de Tweede Wereldoorlog bouwde Boeing de bekende B-17 Flying Fortress en de B-29 Superfortress die een kernbom liet vallen bij de aanval op Japan. Nadat de oorlog was afgelopen en het straaltijdperk aanbrak werd begonnen met de ontwikkeling van een viermotorig verkeersvliegtuig dat als B367-80 de eerste vlucht maakte maar al snel de naam 707 kreeg. Boeing is vooral bekend geworden om de 747 Jumbojet, het grootste passagiersvliegtuig voordat de A380 op het toneel verscheen. In augustus 1997 fuseerden McDonnell Douglas en Boeing met als resultaat dat Boeing sinsdien, naast Airbus vrijwel geen concurrentie meer op de Amerikaanse markt kent.

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy