-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Opening luchtvaartthemapark Aviodome

18 oktober 1955

Op 18 oktober 1955 werd er een stichting opgericht met als doel het verzamelen/behouden van oude vliegtuigen. De initiatiefnemers waren Anthony Fokker, de KLM, Schiphol, de Nederlandse vereniging voor Luchtvaart en de overheid. Het eerste vliegtuig voor dit doel was een Fokker F-7, geschonken door Fokker en KLM. In 1960 werd er vanuit deze stichting tevens een museum gebouwd op Schiphol-Oost. Dit museum heette Aeroplanorama (vrij vertaald: het bezichtigen van vliegtuigen). In 1971 werd dit museum gesloten en werd het Aviodome geopend dat groter was en veel meer vliegtuigen kon bevatten. In 1997 ontstonden plannen om het Aviodome op een andere locatie te huisvesten. Dit werd Lelystad Airport en in 2003 volgde de grote opening. Zie ook: Aviodrome

Elk jaar wordt er in november een Flight Simulator weekend georganiseerd. Dit evenement is het grootste uit Europa met betrekking tot Flightsim. In het hoofdgebouw en in de PH-BUK (de B747-200 van de KLM) staan kraampjes opgesteld waarin van alles kan worden tentoongesteld: van een paar screenshots, tot een geheel nagebouwde flight simulator.

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy