-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Leonardo Da Vinci's vliegmachine

1670

De geschiedenis van de luchtvaart begint op het moment dat Leonardo Da Vinci in de 15e eeuw een ontwerp maakt dat achteraf gezien op een vliegtuig lijkt. In totaal heeft Da Vinci ongeveer 400 schetsen van toestellen gemaakt waarmee hij wilde proberen de lucht in te komen. Da Vinci heeft met deze toestellen een aantal pogingen gedaan, maar heeft nooit daadwerkelijk gevlogen. Met het ontstaan van een wetenschappelijk wereldbeeld in de zeventiende eeuw kwamen ook de eerste natuurkundig onderbouwde ideeën voor een luchtschip.

In 1670 publiceerde een Italiaan het invloedrijke boek Prodromo dell'Arte Maestra. Hij lanceerde daarin het idee om een schip te bouwen dat lichter is dan lucht. Geïnspireerd door Von Guerickes experiment met de Maagdenburger halve bollen wilde Lana zo'n schip bouwen door aan een zeilbootje enkele vacuüm bollen te bevestigen. Tot een praktische uitvoering van het plan kwam het niet maar zijn boek inspireerde latere luchtvaartpioniers tot de uitvinding van de luchtballon.

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy