-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Innsbruck - Kranebitten (LOWI / INN)

  LOWI

Innsbruck ligt in het hart van Tirol en wordt ook wel “Het hart van de Alpen” genoemd. In de winter is dit een goede uitvalsbasis om de wintersport te beginnen en het kan dan ook erg druk zijn hier. Voornamelijk gedurende weekenden als veel vluchten uit onder andere Scandinavië, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland aankomen. Naast de verschillende Airbussen, Boeings (van 737 tot 757) en Avro’s komen hier ook veel businessjets. In de zomer is het ook druk, met vluchten naar de Middellandse Zee.

Van en naar Innsbruck worden verschillende lijndiensten uitgevoerd door de Star Alliance Group. Eze vliegen voornamelijk naar Frankfurt en Wenen. Austrian Airlines is de grootste gebruiker van het vliegveld en komt hier met nagenoeg alle type vliegtuigen die ze hebben: Boeing 737, Airbus, Fokker 70, Fokker 100 en Q400. Alleen de heavies komen hier niet. In de winter komt daar nog eens bij dat de gipsvluchten nagenoeg dagelijkse kost zijn.

Algemeen

Het vliegveld is goed bereikbaar via de autosnelweg en heeft een afslag dicht bij het vliegveld liggen. Rond het vliegveld liggen verschillende wegen waardoor de verschillende spottersplekken goed bereikbaar maken.

Buslijn F gaat van het vliegveld naar het treinstation en het centrum van de stad. Deze gaat elke 15 minuten naar en op zondag elke 30 minuten. Het duurt ongeveer 15 minuten voordat u in de stad bent en het kost €1,80 (bij de automaat) en €1,90 (bij de chauffeur) voor een enkele reis. Het parkeren van de auto in de parkeergarage bij de terminal kost €1,70 per uur en het eerste half uur is gratis.

Spotten

1. Terminal
Innsbruck - Kranebitten (LOWI / INN) heeft een observatieterras dat gelegen bij de terminal. Om hier te komen volgt u de borden naar het observatieterras en moet u door het restaurant heen om hier te komen. Vanaf het observatieterras kijkt u uit over het platform en de rest van de luchthaven. Het observatieterras is overdekt. De toegang tot het terras is gratis en er zijn geen glazen wanden die uw zicht kunnen belemmeren. In 2010 zijn de gates die onder het terras liggen aangepast waardoor u nog wel zicht heeft op het vliegveld, alleen u staat nu iets lager. Hierdoor is nachtfoto’s maken niet meer mogelijk. U kunt de auto in de parkeergarage parkeren en is de eerste 30 minuten gratis.

2. Taxibaan
Spot 2 is bij het hek van het vliegveld, achter hangaar 4. Om hier te komen loopt u vanuit de terminal naar de hangaar van Tyrolean (Austrian Arrows). Achter de hangaar staat een elektriciteitshuisje vanwaar u goed foto’s kan maken van de vliegtuigen die voorbij taxiën. Hier is wel een ladder nodig om boven het hek uit te komen.

3. Runway 08 noordkant
Net ten westen van het knooppunt waar de B171 en de B171B samen komen ligt een kleine parkeerplaats, vlakbij Kranebitter Hof, langs de Tiroler Bundesstrasse. Hier loopt ook een voetgangersbrug over de weg en vanaf hier heeft u een goed zicht op het vliegveld. Vanaf de brug loopt en voetpad langs de oever van de rivier. U kunt overal langs dit pad staan.

4. Runway 08 zuidkant
Spot 4 ligt voorbij spot 3 en is via het voetpad langs de oever van de rivier te bereiken. Deze plek is erg geliefd onder de spotters. Vanaf hier kunt u de vliegtuigen fotograferen die opstijgen van zowel runway 08 en runway 26. Wordt runway 26 gebruikt om op te stijgen, dan kunt u hier foto’s maken met de bergen in de achtergrond.

5. Runway 26
Deze plek ligt aan de zuidkant van de baan en is bereikbaar door het pad te volgen dat achter de tennisbanen ligt. Spot 5 is vooral geschikt als runway 26 in gebruik is om op te stijgen en soms als runway 08 in gebruik is. De auto kunt u bij de terminal parkeren of vlakbij Sporthotel Penz. In de zomer kan het zijn dat deze plek niet bereikbaar is aangezien deze zich in een boerenakker bevindt. Op spot 5 heeft u wel een ladder nodig. U staat hier het beste in de middag als runway 26 in gebruik is om te landen. Een 75mm lens heeft u minimaal nodig.

6. Kerk
De kerk die bij spot 6 gelegen is, staat in de vliegroute voor de short final. Daardoor is de kerktoren kleiner als normaal. Naast de kerk is een kleine parkeerplaats waar u kunt parkeren en vanwaar u goede foto’s kan maken van de landende vliegtuigen op runway 26. Hier heeft u geen ladder nodig.

7. Bushalte
Spot 7 ligt aan de noordkant van het vliegveld en is een goede plek om in de avond foto’s te maken als runway 08 in gebruik is. Deze plek is makelijk te vinden aangezien deze vlakbij de bushalte ligt, tegenover de supermarkt. Vanaf de terminal is het ongeveer 20 minuten lopen. Deze plek is alleen geschikt in de zomer en in de avond, aangezien u anders last heeft van tegenlicht. U heeft een lens nodig met minimaal 200mm, maar hier is geen ladder nodig.

 
Laatste update: -
ICAO/IATA code: LOWI / INN
Stad: Innsbrück
Runway(s): 08/26
(c) Ruud Bouwknegt spot 1
Deze Boeing 737 stijgt op vanaf runway 26 (spot 1) (Ruud Bouwknegt).

(c) Ruud Bouwknegt spot 1

Gemaakt vanaf spot 1 (Ruud Bouwknegt).

Zonsopkomst/-ondergang

(c) Ruud Bouwknegt spot 1

Gemaakt vanaf spot 1 (Ruud Bouwknegt).

Frequenties

Tower: 120.100
Approach: 119.275
Ground: 131.475
ATIS: 126.025


(c) Ruud Bouwknegt spot 1

Op Innsbruck komen ook veel bizzers (Spot 1) (Ruud Bouwknegt).

 

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy