-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Reykjavik Domestic Airport (RKV / BIRK)

  BIRK

Reykjavik Domestic Airport (BIRK / RKV) is het vliegveld die het dichts bij Reykjavik ligt, ongeveer 2 kilometer uit het centrum van de stad. Het vliegveld ligt ingeklemd tussen de zee en de stad waardoor de start- en landingsbanen niet lang zijn. De belangrijkste vluchten die vanaf hier worden uitgevoerd zijn binnenlandse vluchten, vluchten naar IJsland en naar de Faroe Eilanden. Mocht het weer op Keflavik Airport zo slecht zijn, dan kunnen vliegtuigen met een grote van de Boeing 757 en kleiner landen op BIRK.

Algemeen

Reykjavik Domestic Airport heeft drie start- en landingsbanen. Runway 01/19 heeft een lengte van 1567 meter, runway 06/24 heeft een lengte van 960 meter en runway 13/31 heeft een lengte van 1230 meter. Op het vliegveld zijn twee terminals aanwezig. De hoofdterminal handelt alle internationale en binnenlandse vluchten van Air Iceland af. De andere teminal handelt alle vluchten van Eagle Air af.

Baangebruik

Hoewel Reykjavik Airport drie start- en landingsbanen heeft, zijn er het gehele jaar maar twee in gebruik. De kleinste baan, runway 06/24, is alleen in gebruik in de winter. Runway 24 wordt gebruikt voor het opstijgen en landen, runway 06 wordt alleen gebruikt voor landen. Opstijgen van runway 06 wordt niet gedaan vanwege geluidsoverlast.

Spotten

1. Hljómskálagarður park
Spot 1 ligt in het Hljómskálagarður park. Dit is het grootste stadspark van Reykjavik. De vliegtuigen die gaan landen op runway 19 komen over dit park aan vliegen. U staat hier wel dicht onder de aanvliegroute. Om de vliegtuigen iets meer van de zijkant te fotograferen, kunt u het beste richting het westelijk deel van het park lopen.

2. Voetgangersbrug
Als u lopend vanaf de stad naar de Perlan gaat (spot 3), komt u nadat u het park uit loopt bij een rotonde. Hier is een loopbrug de weg over en vanaf hier heeft u goed zicht op de landende vliegtuigen op runway 19. De vliegtuigen die gaan landen op runway 24 zijn vanaf hier ook goed te zien, maar u staat erg dicht op de baan en recht onder de aanvliegroute.

3. Perlan
De Perlan is een gebouw dat bestaat uit zes watertanks. Bovenop deze watertanks is een restaurant gebouwd met een groot terras hier om heen. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de gehele luchthaven en ook over de stad. De vliegtuigen die gaan landen op runway 31 en runway 01 zijn vanaf hier goed te zien.

 
Laatste update: -
ICAO/IATA code: BIRK / RKV 
Stad: Reykjavik
Runway(s): 01/19, 06/24, 13/31
(C) Ruud Bouwknegt, spot 3
Gemaakt vanaf spot 3 (Ruud Bouwknegt).

(C) Ruud Bouwknegt, spot 1
Deze foto is gemaakt vanuit het park (spot 1) door Ruud Bouwknegt.

Zonsopkomst/-ondergang

Frequenties

Ground: 121.7
RDO: 127.85
App/dep: 119
Tower: 118
  292.7
Radar: 132.2
  126.75
  255.5
  125.5
ATIS: 128.1

 

 

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy