-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Londen City Airport (EGLC / LCY)

  EGLC

Londen City Airport (EGLC / LCY) is het kleinste van de vijf vliegvelden die Londen heeft. De luchthaven ligt ongeveer 11 kilometer ten oosten van het centrum van Londen en op een steenworpafstand van Canary Warf. Samen vormt dit de financiële industrie van Londen. Londen City Airport wordt daarom ook veel door zakenreizigers gebruikt. De luchthaven is in 1987 geopend.

Algemeen

Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan met een lengte van 1500 meter. Vanaf 2 juli 2009 is de baannummering veranderd naar 09/27 (voorheen 10/28). De terminal staat aan de westkant van het vliegveld (aan de kop van runway 09). Vliegtuigen die landen op de 09 moeten aan het einde van de baan omdraaien en 'backtracken' terug naar de terminal (backtracken is over de landingsbaan terug gaan). De baan wordt intensief gebruikt door verschillende vliegtuigen, inclusief een Airbus A318. De luchthaven is de door de weeks geopend van 05:00-22:00u. Op zaterdag is de luchthaven op 05:00-13:00u geopend en op zondag van 10:30-22:00u.

Hoe komt u hier?

Aangezien het vliegveld in de stad ligt is het aan te raden om met het openbaar vervoer te komen. De Docklands Light Railway (DLR) komt langs het vliegveld en heeft een station in de terminal. Als u met de auto komt neem dan een van de wegen naar North Woolwich of Silvertown, net ten noorden van de Thames en ten oosten van Poplar. Het vliegveld staat hier met borden aangegeven.

Spotten

1. Parkeerterrein
Buiten de terminal, aan de King George V dock ligt het parkeerterrein vanwaar gespot kan worden. Om hier te komen verlaat u de terminal en gaat u linksaf en loopt u langs het dock af. Het eerste gedeelte is overdekt en voorzien van ramen, maar aan het einde staat u in de open lucht. Vanaf het parkeerterrein is nagenoeg het gehele vliegveld te overzien, behalve runway 09 en het gedeelte van het platform dat voor de terminal ligt. Als runway 09 in gebruik is, ziet u de vliegtuigen wat later verschijnen. Een nadeel van deze plek is dat de wielen van de vliegtuigen niet te zien zijn. Vliegtuigen die opstijgen van runway 09 zijn vanaf hier ook te zien. Vliegtuigen die landen op runway 27 zijn vanaf hier ook te zien.

2. Jet Centre

In de westelijke hoek van het vliegveld is de General Aviation (GA) en u kunt hier dichtbij komen. Het is mogelijk om de landende vleigtuigen te fotograferen, maar u staat hier wel nagenoeg onder. De vliegtuigen die bij de General Aviation staan zijn vanaf hier te zien, maar doordat hier een hoog hek staat zijn deze niet te fotograferen. Vliegtuigen die opstijgen vanaf runway 09 zijn vanaf hier niet te fotograferen. Deze plek is op ongever 15 minuten lopen van de terminal.

3. Royal Albert
Spot 3 ligt aan de andere kant van het vliegveld, naast een kantorenpand. U kunt hier op twee manieren komen. De eerste manier is om vanaf de terminal hierheen te lopen (ongeveer 2min lopen) of u gebruikt de DLR (Dockland Light Railway). Om hier lopend te komen loopt u eerst naar spot 2 en vervolgens gaat u onder de brug door en steekt u via de loopbrug het water over. Om hier met de DLR te komen stapt u uit bij het station 'Royal Albert'. Bij mooi, zonnig weer staat u hier tegen de zon in te kijken, maar 's avonds (vanaf ongeveer 19:00u) is dit een goede plek om te staan. Bij een bewolkte dag heeft u hier geen last van.  Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de gehele luchthaven. Alle vliegbewegingen zijn vanaf hier te zien.  

4. King George V
Helemaal aan het einde van het King George V dock ligt spot 4. Als runway 27 in gebruik is voor het landen, dan is dit een goede plek. U staat hier nagenoeg onder de vliegtuigen. 

5. Terminal
Spot 5 is alleen van toepassing als u passagier bent en dus aankomt of vertrekt vanaf het vliegveld. Fotograferen is geen enkel probleem, alleen u moet wel wachten op vliegtuigen die vertrekken of aankomen. 

 
Laatste update: mei 2013
ICAO/IATA code: EGLC / LCY
Stad: Londen
Runway(s): 09/27
Jakkrit Prasertwit - Airliners.net

Jakkrit Prasertwit - Airliners.net.

Manuel Llama - Airliners.net

Manuel Llama - Airliners.net

Zonsopkomst/-ondergang

Frequenties

Ground: 121.775
Tower: 118.075
  118.400 (alt)
Thames Radar: 132.700
ATIS: 136.350

 

Ruud Brinks - Airliners.net

Ruud Brinks - Airliners.net

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy