-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dagje Schiphol op zondag 20 oktober

Afgelopen zondag stond er een bijzondere gast op het programma. Een Russische Tupolev 204 van vrachtmaatschappij DHL zou naar Schiphol komen. Een goede reden om een bezoek te brengen aan Schiphol en daar te gaan spotten. Er waren deze dag redelijk veel specials verwacht; waaronder een vijftal 777 Freighters, een aantal 747-400 Freighters en zelfs een Airbus A310 freighter van Royal Jordanian.

Vanwege het baangebruik, werd besloten om eerst naar de Polderbaan (18R/36L) te gaan welke werd gebruikt voor het landen. Het duurde niet lang of een 777 Freighter van LAN Cargo kwam in beeld, welke moeite had het toestel recht neer te zetten vanwege de wind. Kort erna kwam een gouden toestel in dienst, welke van Etihad Cargo bleek te zijn.

Even daarna hoorden we de Icelandair 757 op de scanner. Toen dit toestel aan kwam vliegen, steeg er een grote groep vogels voorbij, wat mooie effecten geeft voor zo'n groot toestel. Gelukkig waren de vogels weer op tijd weg. In de middag landen nog een paar toestellen van de Amerikaanse airline Delta. De machines hadden moeite te landen vanwege een zijwind. Hierdoor werden de toestellen vrij laat aan de grond gezet, met mooie actieshots als gevolg. 

Even daarna landden een leuke Air France, een retrojet A320. Ook had Vueling een toestel geleast van het eveneens Spaanse Alba Tours; een toestel die niet dagelijks te zien is in Nederland. Het is altijd leuk om tussen alle moderne vliegtuigen weer eens een classic 737 te zien.

Nadat de 737-300 van Alba was geland, besloten we door te rijden naar een andere spottersplaats. Vanaf deze plaats kunnen de vliegtuigen mooi op de foto worden gezet in volle vlucht. Allereerst landde de 747-400 Freighter van Saudi Cargo. Dit toestel is als een van de weinige vliegtuigen al voorzien van het aangepastte kleurenschema; een zwarte staart. Daarna landde de 3e 777 Freighter van de dag; een toestel van Qatar.

Het bleef doorgaan met Tripple Sevens. Kort hierna kwamen twee 777-300ERs van KLM op de scanner; een toestel uit Japan en een uit Lima. De eerste was een KLM Asia toestel. Daarna besloten we verder te rijden naar de buitenveldertbaan. We verwachtten namelijk de Tupolev en aangezien deze uit het oosten zou landen, leek dit de meest waarschijnlijke baan. Hier landde al snel een 777 van China Cargo en een 747-400 Freighter van Korean Air Cargo. Helaas kwam de Tupolev van DHL niet opdagen; maar het was een zeer geslaagde dag met een grote hoeveelheid vrachtvliegtuigen.

Foto's: Niels Hager & Ruud Bouwknegt

Gerelateerde onderwerpen

Spottersgids Amsterdam Schiphol (EHAM / AMS)

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy