-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ochtend spotten op Schiphol

Vanwege de aanschaf van een nieuwe camera, besloot ik maar eens een bezoekje te brengen aan Schiphol. De Buitenveldertbaan (27/09) was in gebruik voor het landen en ik besloot hier te gaan spotten. Al vrij snel kwamen de eerste vliegtuigen. De zijwind zorgde ervoor dat piloten op het laatste moment nog moesten bijsturen wat zorgde voor leuke foto's.

Ik was net te laat voor een EuroAtlantic 767 welke door Surinam Airways zou vliegen. Dit toestel zou landen om 9 uur maar bleek te zijn vertraagd. Het vliegtuig is geen alledaagse verschijning en daarom probeerde ik zoveel mogelijk foto's te maken van het toestel. Toch altijd weer leuk om een 767 van een andere airline te zien. Het blijven immers leuke vliegtuigen om te spotten.

Vlak nadat de EuroAtlantic was geland, kwam er een A321 uit Londen Heatrow van British Airways. Je kon goed zien dat hij moeite had met de wind. En net op het moment dat de grond werd geraakt kwam er een kleine windvlaag die het toestel opzij gooide. Ik had net een paar foto's hiervan gemaakt (zie hieronder). De rook is nog mooi te zien dat het ene wiel de grond raakte. Na de Airbus landde er een Tripple Seven 300 (777-300ER) van de KLM. Het water van de baan ging over alle wielen heen, wat een mooi effect gaf. Kort hierna besloot ik weer terug naar huis te gaan.

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy