-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De laatste vlucht naar huis voor de PH-KCE “Audrey Hepburn"

Zaterdag 25 oktober 2014 was een zwarte dag voor spotters in Canada, Nederland en aan boord van de “Audrey Hepburn”. Rego en Gijs Dubbeldam zijn ruim op tijd op Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport om de laatste vlucht naar huis mee te gaan maken. Aangekomen bij gate A55 waar “Audrey Hepburn” wordt verwacht blijkt dat er van alles is georganiseerd voor de laatste vlucht met de MD-11. Er is een speciaal bord met een tekst die verwijst naar de laatste vlucht, er is drinken en er zijn aperitiefjes en ook is er de mogelijkheid om een foto te laten maken voor een groen scherm om met de MD-11 op de achtergrond je te laten vereeuwigen.

Inmiddels is de crew ook gearriveerd, ze zijn duidelijk geëmotioneerd en opgewonden voor deze laatste vlucht. Bij aankomst van de MD-11 bij de gate wordt het toestel door de brandweer van de luchthaven met een watersaluut begroet. De bemanning die het vliegtuig naar Montreal heeft gevlogen hangt geëmotioneerd uit de raampjes te zwaaien. Spotters verdringen zich inmiddels voor de ramen om de laatste foto’s van de MD-11 in Montreal te kunnen schieten. Aan boord Inmiddels zijn we aan boord van “Audrey Hepburn” en is de sfeer bijzonder gezellig geworden met de crew. Het lijkt erop op ze zich erin berusten dat het hun laatste vlucht zal zijn met een MD-11.

"We taxiën naar het begin van de startbaan en blijven aan het einde nog even extra lang stilstaan voor de spotters van Montreal zodat zij hun allerlaatste shots kunnen maken van deze MD-11."

Dan gaan we naar het begin van de "runway", de motoren geven vol gas en we stijgen voor de allerlaatste keer op met de MD-11 vanaf Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport.

Na een tijdje gevlogen te hebben krijgen we namens de KLM champagne en een aperitiefje aangeboden. Aan boord heerst een gezellige sfeer met de spotters die elkaar weten te vinden en is het reuzegezellig met de crew achterin de pantry. Na ruim 6 uur vliegen komen we aan op Schiphol. Na de landing worden we geëscorteerd door 10 wagens van de luchthaven, deze ere-escorte begeleidt ons naar gate D2 alwaar de brandweer ons opwacht om een watersaluut te geven. Aan boord wordt nog eenmaal geapplaudisseerd voor de bemanning.

 

Moe, maar toch ook realiserend dat we getuige zijn geweest de allerlaatste passagiersvlucht ter wereld verlaten we voor de laatste maal de MD-11, de “Audrey Hepburn”. We zullen nog vaak op onze foto’s terugkijken om van jullie te kunnen genieten. MD-11 “Audrey Hepburn” en alle andere MD-11jes, we zullen jullie nooit vergeten. R.I.P.

Tekst en foto's zijn (C) Gijs Dubbeldam.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy