-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Bombardier Aerospace

Bombardier CSeries CS-300
(C) Gilbert Hechema
 
Logo
Land
Canada
Opgericht in
1942 (als De Havilland Canada)
Eerste vliegtuig
Onbekend
Status
Actief
Website
www.bombardier.com

Geschiedenis

Het Canadese Bombardier, (officiële naam Bombardier Aerospace De Havilland) is een vliegtuigbouwer die zich heeft gespecialiseerd in regionale vliegtuigen. Ze bouwt zowel turboprop-, straalverkeers- en zakenvliegtuigen. De vliegtuigbouwers stond vroeger bekend als De Havilland Canada die enkele succesvolle vliegtuigen heeft gebouwd zoals de DHC-6 (Twin) Otter. Bombardier produceert één type turbopropvliegtuig, te weten de DHC-8-300 en DHC-8-400. Straalverkeersvliegtuigen worden geproduceerd in verschillende afmetingen (CRJ-200, CRJ-700, CRJ-900 en CRJ-1000).

Het bedrijf haalt echter de meeste inkomsten uit zakenvliegtuigen zoals de Global Express en de Learjet 45. Het bedrijf is in 1928 opgericht als De Havilland Canada en in juni 1974 kwam het bedrijf in handen van de Canadese regering. Op 31 januari 1986 werd het bedrijf gekocht door Boeing Company maar laat de vliegtuigbouwer onder een eigen naam produceren (dit was niet het geval bij de overname van McDonnell Douglas in 1997). In juli 1990 werd het bedrijf echter van de hand gedaan en kwam zij in handen van Bombardier Inc. (51%) en de staat Ontario (49%). In januari 1997 kocht Bombardier Inc. de overige 49% zodat zij volledig in handen van dit bedrijf was.  

Niet meer gebouwde vliegtuigen

Vliegtuigen in productie

Vliegtuigen in ontwikkeling

 


Dash 8Q400


CSeries

Gerelateerde onderwerpen

Bombardier komt mogelijk met combi variant Dash-8Q400

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy