-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Birdstrike

Een birdstrike, ook wel birdhit genoemd, is een term die door de vliegers wordt gebruikt nadat het vliegtuig een aanvaring heeft gehad met een vogel. De vogel wordt, in het geval van een straalmotor, in de motor gezogen en komt er als “niks” weer uit. Dit gaat over het algemeen gepaard met een flinke lading vuur wat de motor ernstig kan beschadigen. Ook de klap die het dier maakt met de motor, vleugel of ander gedeelte van het vliegtuig, kan ernstige schade aan het toestel bezorgen.

In het geval van een aanvaring met een vogel wordt altijd de term birdstrike geroepen. Vervolgens maken de vliegers direct contact met de verkeerstoren om te kunnen landen. Alle hulpdiensten van het vliegveld rukken daarbij met groot materieel uit. Nadat het vliegtuig brandstof heeft geloosd (dit gebeurt alleen als het vliegtuig zojuist is opgestegen), kan er worden geland. Omdat er geen direct explosiegevaar dreigt, wordt het vliegtuig op een taxibaan of op een vrij afgelegen gedeelte van het vliegveld geëvacueerd.

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy