-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Cockpit

De cockpit, ook wel stuurhut genoemd, is het kantoor van de vliegers (gezagvoerder en copiloot, soms ook nog tweede officier). Onder de vliegers staat de cockpit ook wel bekend onder de zin "het hoogste en mooiste kantoortje ter wereld". In de cockpit bevinden zich alle middelen om het vliegtuig in de lucht te brengen, te houden en deze weer veilig aan de grond te zetten.

Veel cockpits van deze tijd hebben vrijwel geen meters en schakelaars meer. Deze zijn vervangen door een aantal LCD (Liquid Crystal Display) schermen die alle nodige informatie tonen. Deze generatie cockpits staat ook wel bekend onder de naam Glass Cockpit. Door het invoeren van een glass cockpit zijn honderden schakelaars en tientallen meters en lichtjes vervangen door een vier-, vijf- of zestal schermen. Door het inbouwen van Glass Cockpit is de plaats van een boordwerktuigkundige overbodig en kunnen beide vliegers een groot vliegtuig prima samen besturen.

 

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy