-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Cockpit Voice Recorder

De Cockpit Voicer Recorder is een van de twee black boxes die in een vliegtuig is gemonteerd. De Cockpit Voice Recorder, vaak afgekort tot CVR, registreert stemmen van de vliegers, motoren, landingsgestel en andere geluiden van de laatste 30 minuten. Net als bij de Flight Data Recorder, wordt ook de CVR losgekoppeld bij een crash waarna de opname stopt. Ook wordt de communicatie tussen het vliegtuig en de verkeerstoren bijgehouden.

Na een ongeluk is het van groot belang om dit belangrijke stuk bewijs te vinden. Hierdoor kan niet alleen de oorzaak achterhaald worden, maar kunnen ook nieuwe ongelukken worden voorkomen. De zwarte dozen zijn in alle vliegtuigen ingebouwd die tien of meer passagiers kunnen vervoeren. Aangezien deze dozen belangrijk zijn, zijn ze met enkele hulpmiddelen uitgerust om snel te worden gevonden. Zo zijn alle black boxes oranje, geel of rood geschilderd en zit er een baken ingebouwd die een paar dagen een signaal uit kan zenden. Dit is essentieel in een bergachtig gebied of wanneer het vliegtuig in zee is gestort.

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy