-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Flight Data Recorder

De flight data recorder, ook wel bekend onder de naam zwarte doos, is een elektronische kast in een vliegtuig waar allerlei gegevens van een vlucht worden opgeslagen. Een zwarte doos is vooral belangrijk omdat bij een crash de oorzaak kan worden achterhaald. De black box kan maximaal 30 minuten opnemen en is vrijwel niet kapot te krijgen. Wat opmerkelijk is, is het feit dat de zwarte doos oranje, rood of geel is en niet zwart zoals de naam doet denken.

De flight data recorder registreert de snelheid, de hoogte, de koers en de locatie van het vliegtuig in de laatste 30 minuten. Zodra een vliegtuig crasht wordt de verbinding verbroken tussen het vliegtuig en de FDR en stopt de opname. Vervolgens gaan onderzoekers op zoek naar de flight data recorder én de Cockpit Voice Recorder om gegevens te winnen over de oorzaak van een ongeluk.

Vliegtuigbouwers en de NASA zijn niet alleen bezig met het ontwikkelen en bouwen van nieuwe vliegtuigen en systemen, ook de zwarte dozen hebben aandacht. Zo wordt er onderzocht of er een mogelijkheid is om meer gegevens te verzamelen en om meer dan 30 minuten op te kunnen slaan.

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy