-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Cyclus

Cyclus betekent letterlijk een herhalend proces. Dit omvat het aantal starts en landingen dat een vliegtuig kan maken vóór zij toe is aan groot onderhoud of vervanging. Bij elk vliegtuig dat wordt ontwikkeld, wordt berekend hoeveel starts en landingen zij aankan. Door nieuwe technieken wordt steeds een hoger aantal cyclussen behaald. Mede dankzij nieuwe technieken weten vliegtuigbouwers, en commerciële bedrijven, het aantal starts en landingen dusdanig te verhogen dat zij nog enkele jaren meekan.

Wanneer een vliegtuig te lang in dienst is en er geen of gebrekkig onderhoud wordt gepleegd, kunnen passagiers enorme risico's lopen. Vooral luchtvaartmaatschappijen in Indonesië, Afrika en Zuid-Amerika staan erom bekend veel te lang met oud materieel te vliegen. Vliegtuigen die al ver boven het aantal starts en landingen zit. Het is daarom niet een wonder waarom er geregeld vliegtuigen verongelukken, met alle gevolgen van dien.

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy